Foto: Næringsforeningen/ Wil Lee-Wright

Vinnere av Adolf Øiens Etablererstipend 2018

I 2018 markerer Adolf Øiens Fond 100 år. I forbindelse med jubileumsåret deler vi i år ut 2 millioner kroner. Torsdags ettermiddag kunne fire trønderbedrifter juble under næringskonferansen Manifestasjonen 2018.

Årets søkere var mange, og det var søkere fra et vidt spekter av bransjer, og i ulike stadier i etableringsprosessen. Fellestrekket har vært at det er mye maskinlæring og kunstig intelligens. Årets jury bestående av Kristin Wulff (Kantega) og Trond Stiklestad (NTNU) som fagkonsulenter, har gjort en vurdering av årets søkere mens den endelige beslutningen har vært opp til styret.

– Årets priser viser den store bredden og mangfoldet i oppstartsmiljøet i Trondheim. Det er mange flinke folk og gode team her i byen som jobber innenfor svært spennende fagfelt. Vi mener alle mottakerne har stort vekstpotensial og kan bidra til å sette Trondheim som teknologiby på kartet, også internasjonalt, sier Siri Merethe Rønning, daglig leder i Adolf Øiens Fond.

Årets vinnere av Etablererstipendet 2018 er:

  • NiSonic
  • OptoScale
  • MyWo
  • Moon Labs

De fire vinnerne mottok et stipend på 500.000 kr hver. Utdelingen fant sted under Manifestasjonen i regi av Næringsforeningen på Clarion Hotel & Congress, 27. September 2018.

Her kan du lese mer om tidligere vinnere av Adolf Øiens Etablererstipend.

Hvem er vinnerne?


NiSonic

Teknologiselskapet, som har bakgrunn fra SINTEF, utvikler et ultralydapparat som måler forhøyet kranietrykk uten behov for å trenge gjennom hud og vev. Tidlig deteksjon av forhøyet kranietrykk er avgjørende for å forhindre alvorlig hjerneskade, og i verste fall død.

– Støtten fra Adolf Øiens Fond skal vi bruke for å satse på industriell design. Det betyr at vi skal lage noe som er enkelt å bruke og som oppfyller alle brukerkrav. I tillegg vil vi bruke penger til å etalbere et bredere samarbeid med flere trønderske aktører. Og det må jo være veldig bra om vi klarer å vise at vi her i Trøndelag kan skape produkter i verdensklasse, sier daglig leder i NiSonic Jan Biti.

MyWo

MyWo utvikler elektroniske sensor-brikker for moderne brukergrensesnitt basert på touch-skjermer. MyWo’s brikker tilbyr etterspurt ny funksjonalitet som 3D Touch, trykk sensitivitet og tilbakemelding på trykk.

– Det å vinne Etablererstipendet fra Adolf Øiens Fond er en kjempemotivasjon for teamet, og en fantastisk anerkjennelse som vi setter høyt. Vi skal gjøre internasjonal forretningsutvikling, så stipendet kommer veldig godt med, sier daglig leder i MyWo Vegard Wollan.

Årets vinnere. Fra venstre: Sven Kolstø (OptoScale), Jan Biti (NiSonic), Julian Veisdal (Moon Labs) og Vegard Wollan (MyWo). Foto: Wil Lee-Wright/ Næringsforeningen.
OptoScale

OptoScale har utviklet et svært presist instrument for å måle vekten til fisk i sjøen på, og løser med dette et milliardproblem for oppdrettsindustrien i Norge og verden.

– Det neste steget for oss er å bruke systemet vi har laget til å lage god beslutningsstøtte for kundene våre. Vi skal vokse kraftig, og da er det veldig fint å få støtte fra Adolf Øiens Fond – både pengene, men også at noen viser at de tror på de planene vi har sier daglig leder i OptoScale, Sven Kolstø.

Moon Labs

Moon labs utvikler en digital plattform, bestående av ikke-invasive sensorer, for kontinuerlig helseovervåking av sykehuspasienter. Produktet er et direkte resultat av sykehusenes behov for økt automatisering av pasientovervåking.

– Vi skal bruke Etablererstipendet fra Adolf Øiens Fond til å starte prosessen med å få sensorene medisinsk godkjent, noe vi er avhengig av for å kunne selge produktet til kunder, sier daglig leder i Moon Labs, Julian Veisdal

Vi gratulerer vinnerne, og ønsker dem lykke til videre!

 

Artikkelbilde: Wil Lee-Wright/ Næringsforeningen.