Etablererstipendet 2022: Milliondryss til innovative gründere

Tre ambisiøse gründerbedrifter mottok til sammen 1,8 millioner kroner for å videreutvikle sine ideer. Med deres kunnskap og teknologi skal de forbedre kreftmedisin og bidra til bedre beslutningsgrunnlag for både kraftprodusenter og eiendomsselskaper.

 

Blant mange søkere, var det disse tre bedriftene som hver mottok Etablererstipendet på 600.000 kroner:

Arealize

Benedicte-Elise Foldnes, Yanislav Zagorov, Sophie Irgens. Foto: Smidesang & Lyng

Arealize generer 3D plantegninger ved hjelp av kunstig intelligens

Å lage plantegninger som viser ulike måter å utnytte et tomt lokale på, tar mye tid. Ved bruk av kunstig intelligens genererer Arealize automatisk tegninger som viser hvordan lokalet kan utnyttes på flere måter – raskt og enkelt. Om en leietaker vil se hvordan lokalet kan se ut med åpent kontorlandskap, kan Arealize illustrere dette med noen tastetrykk. Dette sparer eiendomsselskaper masse tid når de skal presentere gode løsninger til potensielle leietakere.

Det unge teamet består av Sophie Irgens, Benedicte-Elise Foldnes, Yanislav Zagorov, Mathias Pettersen, Bjarte Nikolai Knobel, Helge Hveem Holtesaul og Sivaranjith Sivarasa.

 

Versiro

Medgründere Simon Risanger og Markus Löschenbrand. Foto: Smidesang & Lyng

Versiro skal gjøre kraftsystemet bedre rustet for fornybar energi

I dagens kraftmarked har vi mye fornybar kraft slik som sol og vind som styrer strømflyten i systemet. I motsetning til fossile energikilder som kull og gass, er disse fornybare kildene vanskelige å forutse og kontrollere. Versiro lager en programvare som gir skreddersydde strategier slik at kraftprodusentene får et bedre beslutningsgrunnlag om fornybare kilder.

Teamet består av Simon Risanger, Markus Löschenbrand, Jorge López Gamarra og Kristian Kalinak.

 

NaDeNo

Medgründere Yrr Mørch og Annbjørg Eide Falck. Foto: Smidesang & Lyng

NaDeNo utvikler en nanomedisin for behandling av kreft

Rundt halvparten av de som får kreft i dag må få behandling med cellegift. Men så lite som 0.01% av cellegiften havner i svulsten, mens resten av medisinen skader friske celler. NaDeNo utvikler en nanomedisin som kapsler inn cellegiften og frakter den direkte til svulsten. Det vil gi bedre effekt og mindre bivirkninger.

Teamet består av medgründerne Annbjørg Eide Falck og Yrr Mørch.

 

Vi håper dere kommer til å følge med på prismottakerne like mye som vi gjør i årene som kommer. Følg dem gjerne på LinkedIn: Arealize, Versiro, NaDeNo.